ER IS EEN MAXIMUM AANTAL ZITPLAATSEN

Zondag 12 September 13:30 uur
Gezellige korenmiddag met muziek en zang

Festival Swettehiem presenteert met vier koren een muzikale afsluiting van het festival. De diversiteit in het repertoire van de koren maakt dat deze middag zeker een bezoek waard is. De volgende koren treden voor u op:

De middag start met het Prokkelkoor, een meezingkoor dat regelmatig optreedt bij bijzondere gelegenheden zoals Festival Swettehiem. Een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen die verschillend in het leven staan. Door samen muziek te maken, ontdekken de koorleden wat ze met elkaar kunnen en waar ze rekening mee kunnen houden. Bovendien zorgt het samen zingen voor heel veel plezier bij de koorleden én het publiek.

P1110153

Het Leeuwarder operakoor Amadeus bestaat al sinds 1984 en Amadeus heeft al heel wat prachtige concertante opera’s uitgevoerd. Onder leiding van dirigent en componist Tjalling Wijnstra kunt genieten van schitterende melodieën uit opera’s en operettes.

amadeus3

 

Het Jankfoddekoar Tûzen Triennen onder leiding van Marijke Rodenburg staat garant voor een verrassend optreden. Hun liedjes zijn meestal vrolijk, soms wat ondeugend, maar ook heel gevoelig. Eén-, twee- of driestemmig gezongen, met diverse solo’s en zelfs een duet. Altijd op bekende melodieën, uitgevoerd door een combo van twee accordeonisten, een pianist en gitarist. Alle liedjes hebben Friese teksten die door het koor zelf zijn geschreven, en waarvan de emotie en de betekenis altijd zichtbaar en voelbaar is. Ook voor wie niet Friestalig is.

DSC06126 Medium 3 800x600

Als afsluiter treedt voor u op het populaire mannenkoor GSBK onder leiding van Fokke de Groot uit Goutum. Het koor bestaat uit 35 leden die met veel succes optreden. Hun succes heeft zelfs geleid tot het uitbrengen van drie cd’s. Het repertoire van het koor heeft een flinke omslag gemaakt. Van een koor dat hoofdzakelijk shanty’s zong, heeft het nu een veelzijdig repertoire in vele talen.

 

maart 14 Swette


 Toegangsprijs € 5,00 Festival Swettehiem

is onderdeel van Stichting Bewoners Swettehiem-Westeinde
Adres: Pieter Sipmawei 6, 8915 EA Leeuwarden
Telefoon: 085 0483755
Email: info@festivalswettehiem.nl 
KvK: 67346707

festival2020klein

er zit meer in een ciao dan je denkt 3

  • Bezoekers:
  • 0.png2.png0.png4.png6.png
Copyright © 2021 Festival Swettehiem. All Rights Reserved.

Search